UKA banner

Praktische informatie

Eens kijken was er nou voor interessants in die kegel zit

Aflasten van de cursus door weersomstandigheden

In principe gaan de lessen altijd door, maar bij extreme weersomstandigheden kan de hondenschool besluiten de les te annuleren. Meestal beslissen we zondagmorgen om 8.45 uur of de lessen wel of niet door kunnen gaan. We brengen u hiervan via e-mail op de hoogte, check daarom uw mail voor uw vertrek naar de training of beluister na 9.00 uur het antwoordapparaat op nummer 030 60 47 277. Als de training wordt afgelast wordt dat specifiek op het antwoordapparaat vermeld.

Hond onder paraplu

Natheid

Wat voor een hondentraining slecht weer is loopt niet gelijk met wat wij doorsnee mensen onder dat begrip verstaan. Bij slecht weer voor de training is het belangrijk om ook de fysieke gesteldheid van de hond mee te wegen. Voor jonge honden tot ongeveer 10 maanden geldt dat ze een vacht hebben die niet goed bestand is tegen de regen. Langdurig in de regen staan kan hen doorweekt en daardoor te koud maken. Ook kleine honden tot 10 kilo en zeer kortharige honden kunnen problemen onder vinden als ze nat worden. Soms is dat met een jasje op te lossen, maar dan moeten ze niet te veel via hun buik nat en koud worden. Honden worden niet alleen van hemelwater nat maar ook van een natte ondergrond.

Kou

Naast natheid is ook kou een probleem voor jonge en kleine honden. De training kan niet doorgaan als het vriest, er sneeuw ligt, de sneeuw aan het smelten is of als het ijzelt. Naast het gevaar van onderkoeling is er dan ook gevaar van uitglijden voor de honden en voor u. Wij willen de kans op ongelukken zo klein mogelijk houden.

Hitte

Wat wij mooi weer noemen, is voor de hondentraining slecht weer. Bij hitte zijn de grote honden en de honden met veel vacht in gevaar. Honden kunnen nauwelijks zweten en raken hun warmte slecht kwijt, bovendien krijgen ze veel stralingswarmte van de ondergrond die lang in de zon is opgewarmd. Daarom is er bij temperaturen boven de 30º Celsius geen training.

Twijfelt u of de training door kan gaan bel: 030 60 47 277. Als de training is afgelast wordt dat specifiek vermeld. Hoort u het algemene verhaal dan zijn wij aan het trainen.

Hond kijkt wat er van hem wordt verwacht
wij zijn SPPD geacrediteerd Wij zijn SPPD geacrediteerd en daar zijn wij trots op. De SPPD is de brancheorganisatie voor diergedragsdeskundigen. U kunt er dus zeker van zijn dat u bij ons les krijgt van goed geschoolde instructeurs die ook van de nieuwste inzichten op de hoogte zijn. Voor meer informatie zie www.sppd.nl

Bezoek en like ons ook op facebook en twitter.