UKA banner

Praktische Informatie

Puppen leren elkaar kennen

Inhoud van de cursus

Bij onze cursus zijn er geen vaste instroommomenten in het jaar. U kunt op elk gewenst moment beginnen. De cursusgroepen zijn ingedeeld naar leeftijd en niveau van hond en begeleider.

Lesduur

Elke les duurt 45 minuten.

Loslopen

Voor alle honden die goed met andere honden omgaan, is er voor de les gelegenheid om 10 minuten met elkaar los te lopen. Dit kan alleen als uw hond bij u in de buurt blijft, indien geroepen bij u komt en de lichaamsgrootte van de honden niet te veel verschilt. Het loslopen moet een goede leerervaring zijn voor alle honden en voor hun eigenaren. Voor de welpen en jonge puppen wordt een aparte losloop mogelijkheid gecreëerd, even als voor zeer kwetsbare honden. Honden die (nog) niet los kunnen komen pas op het terrein als de loslopende honden zijn aangelijnd tenzij anders door de trainer is aangegeven. Zie ook onze huisregels.

Lestijden

Wij trainen op zondagochtend tussen 9.30 uur en 13.30 uur. Het tijdstip waarvoor u wordt uitgenodigd om te komen trainen is afhankelijk van de leeftijd en gevorderdheid van uw hond en u. Hebt u belangstelling voor de cursus vul dan het aanmeldingsformulier in. Wij hebben dan voldoende informatie om u aan te geven hoe laat u kunt komen. De eerste les is altijd gratis en verplicht u tot niets.

Niveaus

Wij hebben groepen die op verschillende niveaus zijn. U stroomt met uw hond op uw eigen tempo door die groepen heen. Dit heeft als voordeel dat als u veel oefent en snel vooruit gaat u tijdens de les geen oefeningen hoeft te doen onder uw niveau omdat anderen nog niet zo ver zijn. Als u wegens ziekte of andere persoonlijke zorgen even uit de roulatie bent geweest, geven wij u ook de ruimte om de training moeiteloos op uw niveau weer op te pakken. Iedere 6 weken beoordelen we of u nog wel in de groep zit die bij uw niveau past.

Puppen spelen met elkaar
wij zijn SPPD geacrediteerd Wij zijn SPPD geacrediteerd en daar zijn wij trots op. De SPPD is de brancheorganisatie voor diergedragsdeskundigen. U kunt er dus zeker van zijn dat u bij ons les krijgt van goed geschoolde instructeurs die ook van de nieuwste inzichten op de hoogte zijn. Voor meer informatie zie www.sppd.nl

Bezoek en like ons ook op facebook en twitter.