UKA banner

OVER ONS

Hond op kleedje met aandacht voor de baas (brokjes!)

Stichting Utrechtse Kwispel Academie

De Utrechtse Kwispel Academie is een stichting die is ontstaan uit de Gehoorzame Huishond training van de Dierenbescherming. In het voorjaar van 2015 hebben de enthousiaste vrijwilligers, besloten om onder de stichting ‘Utrechtse Kwispel Academie’ door te gaan. De stichting is jong maar de vrijwilligers dragen decennia aan ervaring met zich mee, en zetten zich met hart en ziel in voor het welzijn van de hond en zijn eigenaar. De naam van de stichting zegt alles over onze doelstelling: Het opvoeden van een hond nemen we serieus, maar het leren moet gebeuren op een manier die eigenaar en hond vrolijk maakt!

Ons bestuur

Een stichting heeft een bestuur. Ons bestuur bestaat uit:

Wie geeft de cursus?

Onze trainers hebben een gedegen opleiding gevolgd waarin verschillende trainingsmethoden aanbod zijn gekomen. Jaarlijks worden er verschillende bijscholingen gevolgd om ons kennisniveau op peil te houden en eventueel uit te breiden met nieuwe inzichten. Onze opleidingen en nascholingen worden onder anderen gevolgd bij:

Doggo www.doggo.nl
O&O www.hondenopvoeding.nl
Martin Gaus Academie www.martingausacademie.nl
DogVision www.dogvision.nl
Monique Bladder www.moniquebladder.nl
N.V.G.H., Alpha honden-gedragstherapie.nl  
Kynocongres www.kynocongres.nl
Wolf versus Hond www.wolfversushond.nl
FelCan felcan.nl
Raad van Beheer www.houdenvanhonden.nl

Om ons trainersbestand op peil te houden, zult u ook ‘trainers in opleiding’ bij de groep zien. Deze aspiranten kunnen tijdens hun opleidingstraject onder toezicht van een ervaren trainer een deel van de les geven. Mocht u zelf ambitie hebben om trainer te worden, laat het ons weten en wij zullen samen met u de mogelijkheden bekijken.


wij zijn SPPD geacrediteerd Wij zijn SPPD geacrediteerd en daar zijn wij trots op. De SPPD is de brancheorganisatie voor diergedragsdeskundigen. U kunt er dus zeker van zijn dat u bij ons les krijgt van goed geschoolde instructeurs die ook van de nieuwste inzichten op de hoogte zijn. Voor meer informatie zie www.sppd.nl

Bezoek en like ons ook op facebook en twitter.