Stichting UKA

 

De Utrechtse Kwispel Academie is een stichting die is ontstaan uit de Gehoorzame Huishond training van de Dierenbescherming. In het voorjaar van 2015 hebben de enthousiaste vrijwilligers, besloten om onder de stichting ‘Utrechtse Kwispel Academie’ door te gaan. Wij stellen ons even voor:

 

 

 

Willie 

Al meer dan 30 jaar geleden ben ik binnen de Dieren bescherming opgeleid tot hondentrainer. Na een paar jaar is daar een opleiding tot gedragstherapeut aan toe gevoegd. Gedrag fascineert me want ik heb ook de studie psychologie afgerond. Mensen helpen om het gedrag van hun hond te begrijpen en er een goed antwoord op te geven zodat het leven van beiden plezieriger wordt is de drijfveer die me al die jaren op zondagochtend naar het trainingsveld brengt.

 

 

  

 

 

 

Anita 

Mijn drijfveer is om mensen hun hond te laten begrijpen, en andersom! Hier kan ik echt gelukkig van worden, de onzichtbare lijntjes tussen hond en mens zijn o zo intens. Mijn hele leven lang heb ik met honden gewerkt vanuit mijn gevoel en intuitie, de opleiding en ervaring die ik heb als trainer stelt me in staat mijn gevoel onder woorden te brengen en dus ook over te brengen. Ik ben bezig met de opleiding tot gedragstherapeut om dit nóg beter te kunnen en nog veel meer mensen te kunnen helpen om de relatie met hun hond te verbeteren.

 

 

 

 

 

Nienke 
Van huis uit ben ik opgegroeid met jachthonden. Het omgaan met honden vind ik heerlijk; ik kan me goed inleven in hun wereld en geniet heel erg van hun vrolijkheid. Zelf kan ik nu geen hond houden, maar ik ben binnen UKA opgeleid tot trainer en doe veel met de honden van mijn ouders. Ook ben ik enige tijd vrijwilliger geweest in een asiel, en heb ik gewerkt als hondenuitlater. Honden zijn mijn grootste hobby!

 

 

 

 

   

  

Ronald 

Ik ben opgegroeid met honden. Spelenderwijs leerde ik van jongs af aan honden allerlei spelletjes. Mijn ouders zeiden vaak dat ik later vast dierentemmer zou worden. Helemaal ongelijk hadden ze niet. Toen ik me realiseerde dat niet iedereen goed met honden kon omgaan en dat er ook zoiets als probleemgedrag bestaat ben ik opleidingen gaan doen om ook anderen op een goede manier te kunnen helpen. Ik heb diverse modulen van verschillende organisatie binnen de hondenwereld gevolgd en hoop me binnen UKA te ontwikkelen tot hondentrainer. In het dagelijks leven geef ik technisch onderwijs in het HBO.

 

 

 

 

 

Het bestuur van Stichting Utrechtse Kwispel Academie bestaat uit:

 
Willie van der Veldt-van der Wal (voorzitter)
René van der Zee (penningmeester)
Anita Busink (secretaris)
  

De stichting is jong maar de vrijwilligers dragen decennia aan ervaring met zich mee, en zetten zich met hart en ziel in voor het welzijn van de hond en zijn eigenaar. De naam van de stichting zegt alles over onze doelstelling: Het opvoeden van een hond nemen we serieus, maar het leren moet gebeuren op een manier die eigenaar en hond vrolijk maakt!

 

Opleiding

Onze trainers hebben een gedegen opleiding gevolgd waarin verschillende trainingsmethoden aanbod zijn gekomen. Jaarlijks worden er verschillende bijscholingen gevolgd om ons kennisniveau op peil te houden en eventueel uit te breiden met nieuwe inzichten. Onze opleidingen en nascholingen worden onder anderen gevolgd bij

 

Doggo, O&O,

Martin Gaus,

Dogvision,

Monique Bladder,

NVGH,

Kynocongres,

Wolf vs Hond

FelCan

Raad van Beheer.

 

Wij zijn SPPD geacrediteerd en daar zijn wij trots op. De SPPD is de brancheorganisatie voor diergedragsdeskundigen. U kunt er dus zeker van zijn dat u bij ons les krijgt van goed geschoolde instructeurs die ook van de nieuwste inzichten op de hoogte zijn. Voor meer informatie zie www.sppd.nl

 

Vacatures

Ben of ken jij iemand die opgeleid wil worden tot hondentrainer? Trainer zijn betekent gezelligheid, en heel veel leren over zowel honden als mensen. Kennis van honden is niet nodig, liefde voor honden (en voor mensen) wel! Het mooiste van trainer zijn is de blijdschap die het geeft als mens en hond elkaar beter leren begrijpen... Naast de training op zondagochtend in Nieuwegein, tussen half 10 en 2, ben je ongeveer één avond in de week kwijt om te werken aan je opleiding en/of lesvoorbereiding. Bij UKA leer je heel veel in de praktijk, maar we vinden het ook belangrijk dat iedere trainer voldoende kennis opdoet buiten het veld, daarom gaan we regelmatig naar congressen, workshops of seminars. Lijkt dit je wat? Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.en kom een keertje langs!